- Sicil Numarası : 1087997
- Mersis Numarası : 0068202155300001
- Ticari Adresi : Esentepe Mah. Keskin Kalem Sk. Arya Plaza No: 17 İç Kapı No: 2 Şişli / İstanbul
- Sermaye : 1.000.000 ₺
- Gazete Yayın Tarihi : 27 Haziran 2025 Cuma
Yukarıda bilgileri yer alan ALYSAR TEKSTİL İHRACAT VE İTHALAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, İstanbul’da ticari faaliyetlerine yeni başlamıştır. BRN Danışmanlık olarak, İstanbul ve Türkiye genelinde yeni kurulan şirketlerin güncel verilerini haftalık veya aylık olarak sizlere raporlayabiliriz. Bu raporlarda şirketin ünvanı, mersis numarası, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayın bilgileri, adres gibi tüm resmi bilgilere yer verilmektedir. Yeni şirket fırsatlarını takip etmek veya özel liste talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Not: Bu sayfada içeriği İstanbul’da yeni kurulan şirketler arasından rastgele seçilen şirkete ait bilgilerden oluşmaktadır. Detaylı bilgi bize ulaşın.
OCR İşleminden Geçmiş Kuruluş Gazetesi
T.C. İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN
İlan Sıra No: 137446
Mersis No: 0068202155300001
Ticaret Sicil/Dosya No: 1087997
Ticaret Unvanı:
ALYSAR TEKSTİL İHRACAT VE İTHALAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Adres : Esentepe Mah. Keskin Kalem Sk. Arya Plaza No: 17 İç Kapı No: 2 Şişli / İstanbul
Yukarıda bilgileri verilen şirket ile ilgili olarak aşağıda belirtilen hususlar müdürlüğümüze ibraz edilen belgelere istinaden ve Türk Ticaret Kanunu’na uygun olarak 27.6.2025 tarihinde tescil edildiği ilan olunur.
Tescil Edilen Hususlar: Kuruluş
1. Kuruluş
Aşağıdaki adları, soyadları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir ANONİM ŞİRKET kurulmuş bulunmaktadır. Aşağıdaki adları, soyadları, unvanları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir Anonim Şirket kurulmuş bulunmaktadır.
….
2. ŞİRKETİN UNVANI
Şirketin unvanı ALYSAR TEKSTİL İHRACAT VE İTHALAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİdir.
3. AMAÇ VE KONU
Şirketin amaç ve konusu her türlü tekstil ürünlerinin, kumaşların, tekstil hammaddelerinin, yün, pamuk, ipek, suni ve sentetik elyaf ve benzeri maddelerden mamul tekstil ürünlerinin, hazır giyim ürünleri, bebek giyim ürünlerinin, dokuma örme kumaşların her türlü tekstil iplerinin boya ve kimyasal müstahzarların alımı, satımı, ithalatı ve ihracatıdır. Bu amaç ve konu dahilinde şirket aşağıdaki işleri de yapabilir.
1-Tekstil ile ilgili her türlü ham madde, yarımamül madde ve mamul maddelerle yurtiçinde ve yurtdışında üretimini yapmak. Bunun için gerekli olan tesisleri yurtiçinde ve yurtdışında kurmak, kurulmuş olanları devralmak, ortak olmak ve iştirak etmek.
2-Tekstil ile ilgili her türlü hammadde, yarımamül madde ve mamul maddelerin yurt dışından ithalatını ve yurt dışına ihracatını yapmak.
3-Tekstil de ilgili hammadde, yarımamül madde ve mamul maddelerin yurtiçinde ve yurtdışında fason imalatını yapmak ve yaptırmak, dahilde işleme rejimi kapsamında yurtdışından bu maddeleri getirip yurtiçinde işlemek ve tekrar yurtdışına ihracatını yapmak.
4-Tekstil ile ilgili her türlü hammadde, yarımamül madde ve mamul maddelerin yurtiçinde ve yurt dışında pazarlamasını, satışını, dağıtımını yapmak, bunun için yurt içinde ve yurtdışında temsilcilikler, bayilikler ve distribütörlükler açmak, almak iştirak etmek bu alanlarda gerekli antlaşmalar yapmak Know-how sözleşmesi ve ikili antlaşmalar yapmak
5-Tekstil ile ilgili makina, teçhizat, alet ve edevatların yurtdışından ithalatını ve yurtdışına ihracatını yapmak bu konuda yurtiçinde ve yurtdışından temsilcilikler, bayilikler ve distribütörlükler almak ve vermek
6-Şirket amacını gerçekleştirebilmek için her türlü nakil vasıtaları, gayrimenkuller almak bunlar üzerinden ipotekler ve irtifak hakları tesis etmek.
7-Şirket amacını gerçekleştirebilmek için yurtiçinde ve yurtdışında kredi antlaşmaları yapmak know-how ve iş ortaklıkları antlaşmaları yapmak.
8-Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun kurumsal yönetime ilişkin düzenlemeleri başta olmak üzere ikincil mevzuatın emredici hükümlerine uymak kaydıyla Şirket, amaç ve konusunu gerçekleştirmek amacıyla;
Gayrimenkul Edinme:
9-Şirketin amacı ve konusu gerçekleştirebilmek için gayrimenkul satın almak ve devir ve ferağ etmek, kısmen veya tamamen kiraya vermek veya kiralamak, ayrıca irtifak, intifa ve sükna hakları ile medeni kanun hükümleri gereğince ayni ve gayri maddi haklarla ilgili her çeşit iltizami ve tasarrufi işlemler yapmak. Şirkete ait gayrimenkullere rehin ve ipotek veya rehin almak bunları fek etmek. Şirket üçüncü şahıs ve şirket borçlarına karşılık kefalet gösterebilir ve gayrimenkul ipotek ettirebilir. Şirket ticari faaliyetleri için fabrika ve sair taşınmazları inşa edebilir yahut inşa ettirebilir. Şirketin kendi adına ve üçüncü kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dâhil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur ve kendi adına ve üçüncü kişiler lehine yapılacak işlemlerde, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen; özel haller kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’nca gerekli görülen açıklamalar yapılır.
10-Hakları Edinme: Şirketin amacı ve konusu ile ilgili faaliyetleri için faydalı olan ihtira hak ve beratlarını lisans imtiyaz ve teklif haklarını, marka, model, resim ve ticaret unvanlarını, know how gibi gayri maddi hakları iktisap etmek, kiralamak, kullanmak, satmak, kiraya vermek, üzerinde intifa ve rehin haklar tanımak gibi hukuki tasarruflarda bulunabilir.
11-Konusu ile ilgili sahalarda mümessillikler, distribütörlükler bayilikler alabilir ve verebilir yurtiçinde ve yurt dışında ajanslıklar ve bürolar tesis edebilir.
12-Konusuna giren hususlarda gerek kendi ortakları ile gerçek üçüncü şahıs ve müesseselerde bir türlü kefalet ve kredi alma işlemleri yapmak. Şirket üçüncü şahıs şirket orçlarına karşılık kefalet gösterebilir ve gayrimenkul ipotek ettirilebilir. Şirket yurt içindeki ve yurt dışındaki bankalardan, özel finans kuruluşlarından ve diğer kredi kuruluşlarından uzun, orta ve kısa vadeli krediler alabilir. Bu kredilere karşılık olan borç senetleri verebilir. Teminat olarak gayrimenkul ipotek edebilir. Menkul ve alacaklarını ve temlik edebilir; alacaklarını teminat altına alabilmek için ipotek ve rehin alabilir, gerektiğinde ipotek ve rehinleri feshedebilir, devir ve temlik edebilir.
13-Sermaye piyasası mevzuatının örtülü kazanç aktarımına ilişkin hükümleri saklı kalmak koşuluyla ve yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak kaydıyla Şirketin konusu ve uğraşı ile ilgili özel ve kamu tüzel kişileri tarafından çıkarılan tahvil hisse senedi gibi ortaklık haklarını iktisap etmek. Aracılık yapmamak şartıyla satmak, rehin olarak almak, vermek, üzerlerinde intifa hakkı sahip olmak, amaç ve konusu ile ilgili olmak üzere şirketler kurmak, kurulmuşlara iştirak etmek, hisseleri ve tahvilleri satın almak, aracılık yapmamak şartıyla satmak ve bunlarla ilgili tasarrufi ve iltizami işlemleri yapmak, Şirketin konusu ile ilgili yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesi hakkındaki mevzuat hükümleri çerçevesinde yabancı sermayenin iştirakiyle yeni şirketler tesisler ve işletmeler kurup işletmek.
14-Şirketin işleri gerekli taşıtlar edinebilir, devredebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunabilir. Alım ve satım ile kiralama işlemleri yapabilir.
4. ŞİRKETİN MERKEZİ
Şirketin merkezi İSTANBUL ili ŞİŞLİ ilçesi’dir. Adresi ESENTEPE MAH. KESKİN KALEM SK. ARYA PLAZA NO: 17 İÇ KAPI NO: 2 ŞİŞLİ / İSTANBUL’dir. Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
5. SÜRE
Şirketin süresi sınırsız’dır.
6. SERMAYE
Şirketin sermayesi, beheri 1000,00 Türk Lirası değerinde 1000 paya ayrılmış toplam 1000000,00 Türk Lirası değerindedir.Bu payların tamamı nama yazılıdır.
-Beheri 1000.00 Türk Lirası değerinde 700 adet paya karşılık gelen 700000,00 Türk Lirası SÜLEYMAN ÖZTÜRK tarafından nakdi,
-Beheri 1000.00 Türk Lirası değerinde 150 adet paya karşılık gelen 150000.00 Türk Lirası BAYRAM TİLCİ tarafından nakdi,
-Beheri 1000.00 Türk Lirası değerinde 150 adet paya karşılık gelen 150000.,00 Türk Lirası OĞUZ ÖLMEZ tarafından nakdi, olarak taahhüt edilmiştir.
Nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin tamamı şirketin tescilinden önce ödenmiştir.
7. YÖNETİM KURULU ve SÜRESİ
Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Yönetim Kurulu süresi | yıldır. İlk Yönetim Kurulu üyesi olarak | yıllığına aşağıdakiler seçilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu 264******10 Kimlik No’lu, BOLU / MERKEZ adresinde ikamet eden, SÜLEYMAN ÖZTÜRK Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.
8. ŞİRKETİN İDARESİ VE TEMSİLİ
Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu’na aittir.
Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirket unvanı altına konmuş ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin imzasını taşıması gereklidir. Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır. Yönetim kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir. Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler.
Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları, bu iç yönerge hakkında, yazılı olarak bilgilendirir. Yönetim kurulu, temsile yetkili olmayan yönetim kurulu üyelerini veya şirkete hizmet akdi ile bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları olarak atayabilir. Bu şekilde atanacak olanların görev ve yetkileri, hazırlanacak iç yönergede açıkça belirlenir. Bu durumda iç yönergenin tescil ve ilanı zorunludur. İç yönerge ile ticari vekil ve diğer tacir yardımcıları atanamaz. Yetkilendirilen ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları da ticaret siciline tescil ve ilan edilir. Bu kişilerin, şirkete ve üçüncü kişilere verecekleri her tür zarardan dolayı yönetim kurulu müteselsilen sorumludur.
9. TEMSİLE YETKİLİ OLANLAR, TEMSİL ŞEKLİ VE GÖREV DAĞILIMI
Temsile Yetkili Olanlar ve Temsil Şekli:
İlk 1 Yıl için Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu 264******10 Kimlik No’lu, BOLU / MERKEZ adresinde ikamet eden, SÜLEYMAN ÖZTÜRK Temsile Yetkili olarak seçilmiştir. Yetki Şekli: Münferiden Temsile Yetkilidir.
Görev Dağılımı:
İlk 1 Yıl için SÜLEYMAN ÖZTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.
10. GENEL KURUL
Genel Kurullar, olağan ve olağanüstü toplanırlar. Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır; olağanüstü toplantı ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda toplanır. Genel kurul toplantılarında, her pay sahibinin oy hakkı, sahip olduğu payların itibari değerleri toplamının, şirket sermayesinin itibari değerinin toplamına oranlanmasıyla hesaplanır. Pay sahibi genel kurul toplantılarına kendisi katılabileceği gibi pay sahibi olan veya olmayan bir temsilci de yollayabilir. Şirket genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409 maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek gerekli kararlar alınır. Genel kurul toplantıları ve bu toplantılardaki karar nisabı, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabidir.
Genel kurul, şirketin merkez adresinde veya yönetim merkezinin bulunduğu şehrin elverişli bir yerinde toplanır.
11. İLAN
Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanlar da dahil olmak üzere Şirkete ait ilanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yapılır. Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanların Türk Ticaret Kanunu’nun 414 üncü maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.
12. HESAP DÖNEMİ
Şirketin hesap yılı, Ocak ayının 1. gününden başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı, Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının otuz birinci günü sona erer.
13. KARIN TESPİTİ VE DAĞITIMI
Şirketin net dönem kârı, faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, yapılmış her çeşit giderlerin çıkarılmasından sonra kalan miktardır. a)Net dönem kârının %5’i, ödenmiş sermayenin %20’sine ulaşıncaya kadar genel kanuni yedek akçeye ayrılır. b)Kalan miktarın %5’i pay sahiplerine kâr payı olarak dağıtılır.
Genel kurul, net dönem kârından (a) ve (b) bentlerindeki tutarlar düşüldükten sonra kalan tutarın dağıtılmayarak yedek akçeye ayrılmasına, kısmen veya tamamen dağıtılmasına karar vermeye yetkilidir.
Genel kurul, ilgili mevzuat çerçevesinde pay sahiplerine kâr payı avansı dağıtılmasına karar verebilir. Kâr payı avansı tutarının hesaplanmasında ve dağıtımında ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
14, YEDEK AKÇE
Yedek akçelerin ayrılması hususunda Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. Maddeleri hükümleri uygulanır.
15. KANUNİ HÜKÜMLER
Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
KURUCULAR
….
Yeni kurulan şirketler hizmetlerinizi bekliyor
Kurumsal tanıtım, reklam, promosyon veya IT çözümleri sunan firmalar için bu liste çok değerli.
👉 Yeni Firma Verileriyle Hedefli Satış
Avukatlar için yasal fırsatlar kapıda
Yeni anonim şirketler, kanunen avukat bulundurmak zorunda. Bu potansiyel size yeni müvekkiller kazandırabilir.
👉 Avukatlık Zorunluluğu Rehberi